Hydrobag: Dé warmtebuffer voor de opslag van gratis energie

Ontdek de kracht van Hydrobag, de revolutionaire water-energie-buffer die uw bestaande installatie uitbreidt of compleet vervangt. Met de Hydrobag kunt u aanzienlijk besparen op energiekosten, terwijl u geniet van efficiënte en milieuvriendelijke verwarming met optimaal comfort. Vertrouw op deze innovatieve oplossing om het energiesysteem van uw huis naar een hoger niveau te tillen. Aarzel niet om u aan te sluiten bij de vele tevreden klanten die nu elke dag genieten van de voordelen van de Hydrobag. Onze experts begeleiden u graag door het proces en zorgen voor een naadloze installatie.

Klaar om uw kosten te verlagen?

Het standaard Hydrobag Systeem:

Energieopslag van de toekomst

De meest flexibele en efficiënte warmtebatterij in de markt is de Hydrobag. In de grote zak met water kan warmte worden toegevoegd, opgeslagen en weer worden afgegeven. De Hydrobag is maximaal flexibel en erg efficiënt door de perfecte isolatie. Daarnaast ook nog flexibel in vorm en afmeting, flexibel in plaatsingsmogelijkheden en flexibel in het aantal aansluitingen. Efficiënt als het gaat om warmte opslag, warmte behoud en warmte afgifte. Het gepatenteerde ontwerp en de productiewijze is uniek. De Hydrobag gaat minimaal 40 jaar mee, dus ook dat is optimaal duurzaam. Het is bovendien een werkend en bewezen systeem. We hebben deze oplossing al bij vele klanten geplaatst en realiseren gemiddeld tussen de 50% en 70% besparing op gaskosten!

Hoe werkt een Hydrobag installatie?

De warmte van de zon, zowel in de vorm van infra-rood als UV, kan overdag worden opgevangen met Heatpipes (solartubes) op het dak of in de tuin. Dit zijn glazen vacuümbuizen die zelfs als het vriest flink heet worden. De opgewekte warmte wordt afgevoerd naar de Hydrobag en daar opgeslagen voor later gebruik. Deze warmte is nagenoeg gratis, er is alleen een kleine pomp nodig om de warmte te transporteren. De warmte van de zon gaat dus via de collectoren en een warmtewisselaar (waterzijdig gescheiden systeem) de Hydrobag in.

Waarom is dit interessant voor mij?

Ongeveer 80% van het energieverbruik in huis bestaat uit warmte! En deze warmte is regelmatig gratis en in overvloed beschikbaar van de zon. Alleen is de timing niet helemaal optimaal, want die warmte hebben we gemiddeld genomen nodig als de zon niet schijnt. De oplossing is dus om de beschikbare warmte op te slaan, voor later gebruik. Dit kan eenvoudig en tegen lage verbruikskosten met het Hydrobag systeem.

Wat gebeurt er met die warmte?

De Hydrobag is optimaal geïsoleerd en verliest maximaal 0,4 graden per 12 uur. Dit is veel lager dan de meeste andere oplossingen zoals buffervaten. De aanwezige warmte in de Hydrobag kan vervolgens gebruikt worden om warm tapwater te maken of de woning of het bedrijfspand op temperatuur te houden via het CV systeem. Ook dit gaat via gescheiden systemen en warmtewisselaars, voor optimaal comfort en hygiëne. Er wordt dus eerst warmte toegevoegd aan de Hydrobag, die overdag vaak in overvloed aanwezig is, om die later te gebruiken, als het avond en nacht is.

Wat kan ik erop aansluiten?

De gehele installatie wordt aangestuurd door een intelligent besturingssysteem en verschillende sensoren en pompen. Deze is op maat voor elke situatie te configureren en kan op afstand uitgelezen en gemonitord worden. Ook kunnen CV ketels en/of warmtepompen worden aangestuurd, zodat deze optimaal samen werken met de Hydrobag. Daarnaast is er een ‘power2heat’ systeem ingebouwd, zodat het voor mensen met zonnepanelen mogelijk is om ‘overtollige’ stroom direct om te zetten in warmte. Op die manier wordt er niet terug geleverd aan het net en zijn we ook daar voorbereid op de toekomst.
Ook zijn andere bronnen mogelijk, zoals een pelletkachel of houtvergasser. Of andere afgifte mogelijkheden, zoals het op temperatuur houden van een zwembad. Deze kan je in de zomer bijna gratis verwarmen met deze installatie.

Waar plaats ik de Hydrobag?

We vinden altijd een goede plek voor de Hydrobag. Als de zak nog leeg is, past deze bijvoorbeeld makkelijk door het kruipluik en kan deze dus onder de vloer worden gelegd. Andere mogelijkheden zijn plaatsing in huis, op zolder, in een vrije slaapkamer of bijvoorbeeld de garage. Daarnaast kan de Hydrobag ook met wat extra isolatie worden ingegraven in de tuin.

image2 e1688064960502

Moet mijn CV installatie worden aangepast?

In de meeste gevallen kan de Hydrobag ‘in serie’ worden geplaatst. Dat wil zeggen dat de retour van de CV en de aanvoer van het tapwater, eerst worden opgewarmd door de Hydrobag. Is er dan nog meer warmte nodig, dan pas springt de CV ketel ook aan. Dit is de meest eenvoudige installatie en geeft ook optimale zekerheid en comfort. De CV ketel is dan altijd als backup aanwezig.

Kan ik ook helemaal van het gas af?

De Hydrobag is ook perfect inzetbaar om helemaal gasvrij te worden. Dit kan door het toevoegen van een warmtepomp, eventueel in combinatie met elektrische elementen in de Hydrobag zelf. Hiervoor zijn verschillende oplossingen en varianten mogelijk. Te denken valt aan een ventilatie-warmtepomp of een all-electric warmtepomp met monoblock. De beste keuze moet altijd bepaald worden door onze experts. Hierbij spelen veel factoren een rol namelijk, zoals uw wensen en toekomstplannen, het huidige verbruik, de mate van isolatie van het pand, het gewenste comfortniveau, wel/geen lage temperatuurverwarming etc. In elke situatie wordt het Hydrobag systeem zo ingesteld dat deze zodra dat kan, de gratis warmte van de zon voorrang geeft. En nog een leuk voordeel: door het buffervermogen, hoeft een eventuele warmtepomp minder zwaar te worden uitgevoerd en kan deze ook nog eens vooral overdag draaien. Dat is efficiënter en geeft minder overlast.

Ik wil besparen!

Wij komen graag met u in contact om de oplossing te realiseren die het beste bij uw situatie past. Dit kan door het invullen van onze contactformulier. Onze adviseur belt u dan zo spoedig mogelijk om kennis te maken, u van informatie te voorzien en om een eerste indicatie te krijgen van uw wensen. Ook is het mogelijk om het vragenformulier in te vullen op onze website. U krijgt dan van ons een globaal advies terug in de mail, inclusief een eerste prijs-indicatie. Als u dan overtuigd bent dat de Hydrobag oplossing zeker iets voor u is, dan komt onze adviseur graag bij u op bezoek om de wensen en mogelijkheden in meer detail door te nemen. Vervolgens zal onze installatie expert een schouw inplannen en ook alle overige wensen op installatiegebied afstemmen, waarna een definitieve offerte opgesteld kan worden.