Nieuwe Standaard in Veiligheid: De Gasketelwet

De Gasketelwet is een nieuwe regelgeving geïntroduceerd door de Nederlandse overheid met als doel de veiligheid rondom gasverbrandingstoestellen zoals cv-ketels, geisers, en gashaarden te vergroten. Deze wet, officieel in werking getreden op 1 april 2023, stelt strenge eisen aan de kwaliteit en veiligheid van installatie en onderhoud van deze toestellen.

Waarom is deze wet ingevoerd?

De invoering van de Gasketelwet is een directe reactie op de toenemende zorgen over koolmonoxidevergiftigingen en andere risico’s die voortkomen uit onveilig geïnstalleerde of slecht onderhouden gasverbrandingstoestellen. Deze wet zorgt ervoor dat alleen gekwalificeerde en gecertificeerde professionals werkzaamheden mogen uitvoeren, wat leidt tot een veiligere woon- en werkomgeving voor iedereen.

Wat betekent dit door u?

Energietechniek Emmen heeft de Kiwa BRL K25000 certificering. De Gasketelwet en de bijbehorende BRL K25000 certificering verzekeren dat alle werkzaamheden aan uw gasverbrandingstoestellen worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals die de risico’s kennen en weten hoe deze te minimaliseren. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op een veilige woon- of werkomgeving, vrij van de zorgen rondom koolmonoxidevergiftiging en andere gerelateerde gevaren.

Onze Diensten onder de Gasketelwet

Wij bieden een breed scala aan diensten die voldoen aan de eisen van de Gasketelwet:

  • Installatie: Professionele installatie van gasverbrandingstoestellen met de hoogste veiligheidsnormen.
  • Onderhoud: Regelmatig en grondig onderhoud om ervoor te zorgen dat uw toestellen veilig en efficiënt blijven werken.
  • Reparatie: Snelle en effectieve reparatie van storingen en problemen, uitgevoerd door gecertificeerde monteurs.
  • Inspecties: Gedetailleerde veiligheidsinspecties om vroegtijdig potentiële risico’s te identificeren en aan te pakken.
  • Advies en Consultatie: Deskundig advies om u te helpen de beste beslissingen te nemen voor de veiligheid en efficiëntie van uw gasverbrandingstoestellen. 

Elke dienst die wij aanbieden wordt uitgevoerd met een onwrikbare toewijding aan de veiligheid en tevredenheid van onze klanten. We houden ons strikt aan de richtlijnen en normen die zijn vastgesteld door de Gasketelwet en de BRL K25000, wat betekent dat u verzekerd bent van de hoogste standaarden in alles wat we doen.

Energietechniek

Onze Kiwa Certificering

De BRL K25000 certificering is specifiek ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van de Gasketelwet in Nederland. De Gasketelwet vereist dat alle installatiebedrijven en monteurs die werken aan gasverbrandingstoestellen, zoals cv-ketels, geisers, en gashaarden, gecertificeerd zijn om de veiligheid te waarborgen en het risico op koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren.

De BRL K25000 certificering richt zich specifiek op het voorkomen van koolmonoxide-incidenten door het stellen van strenge eisen aan de kwaliteit van installatie, onderhoud, en reparatie van gasverbrandingstoestellen. Het behalen van deze certificering betekent dat een bedrijf of monteur aan deze hoge veiligheids- en kwaliteitsnormen voldoet en dus bevoegd is om aan gasverbrandingstoestellen te werken onder de Gasketelwet.