CLV-Systeem vernieuwing of renovatie

Is uw appartementencomplex toe aan een vernieuwd individueel CLV-systeem na keuring of inspectie van het oude collectieve systeem? Met onze innovatieve oplossingen zorgen wij voor een veiligere, efficiëntere en toekomstbestendige verwarmingsinstallatie in uw gebouw. Onze nieuwe systemen voldoen volledig aan de moderne wet- en regelgeving, waardoor uw complex weer helemaal up-to-date is.

Waarom kiezen voor CLV vernieuwing?

  Verhoogde veiligheid voor alle bewoners
  Verbeterde energie-efficiëntie
  Minimale overlast tijdens installatie
  Gecertificeerde expertise en vakmanschap
  Voldoet aan de nieuwste regelgeving en normen

Start uw aanvraag voor een CLV vernieuwing

Hoe nemen we contact met u op?

Wat is een CLV-systeem?

Een CLV-systeem (Combinatie Luchttoevoer Verbrandingsgasafvoer) is een geavanceerd systeem dat zorgt voor de aan- en afvoer van lucht en rookgassen in appartementencomplexen met individuele cv-ketels. Dit systeem is essentieel voor de veilige en efficiënte werking van verwarmingsinstallaties in meergezinswoningen.

Waarom CLV-systeemvernieuwing?

Verouderde CLV-systemen kunnen ernstige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Naarmate deze systemen ouder worden, kunnen er problemen ontstaan zoals:

 • Lekkages van rookgassen
 • Verstoppingen in het systeem
 • Inefficiënte verbranding
 • Verhoogd risico op koolmonoxidevergiftiging

Door uw CLV-systeem te vernieuwen, zorgt u niet alleen voor een veiligere leefomgeving, maar voldoet u ook aan de nieuwste wet- en regelgeving. Vanaf 1 april 2023 gelden er strengere eisen voor gasverbrandingsinstallaties, waaronder de verplichte CO-certificering.

Onze innovatieve CLV-Oplossing

Bij Energietechniek Emmen bieden wij een state-of-the-art CLV-systeem dat de veiligheid en efficiëntie van uw appartementencomplex aanzienlijk verbetert. Ons systeem kenmerkt zich door:

 • Behoud van de centrale luchttoevoer voor optimale efficiëntie
 • Individuele rookgasafvoerkanalen voor elk appartement, wat de veiligheid maximaliseert
 • Compatibiliteit met moderne HR-ketels voor verhoogd rendement
 • Duurzame materialen die corrosiebestendig zijn

Voordelen van ons vernieuwde CLV-systeem

Door te kiezen voor onze CLV-systeemvernieuwing profiteert u van talrijke voordelen:

 1. Verhoogde Veiligheid: Door elk appartement een eigen rookgasafvoerkanaal te geven, wordt het risico op terugstroming van rookgassen naar andere appartementen geminimaliseerd.
 2. Verbeterde Energie-efficiëntie: Ons systeem is ontworpen om optimaal samen te werken met moderne, energiezuinige cv-ketels, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
 3. Eenvoudiger Onderhoud: Met individuele rookgasafvoerkanalen wordt onderhoud eenvoudiger en kunnen problemen sneller worden opgespoord en verholpen.
 4. Flexibiliteit voor de Toekomst: Ons systeem is voorbereid op toekomstige technologische ontwikkelingen in verwarmingssystemen.
 5. Minimale Overlast tijdens Installatie: Onze ervaren technici zorgen voor een snelle en efficiënte installatie, vaak binnen één dag per schacht.

Onze aanpak

Bij Energietechniek Emmen staan kwaliteit en klanttevredenheid voorop. Onze aanpak omvat:

 • Grondige Inspectie: We beginnen met een gedetailleerde analyse van uw huidige systeem om de beste oplossing te bepalen.
 • Maatwerk Advies: Op basis van onze bevindingen stellen we een op maat gemaakt plan op dat perfect aansluit bij de specifieke behoeften van uw gebouw.
 • Professionele Installatie: Onze gecertificeerde technici zorgen voor een vlekkeloze installatie met minimale verstoring voor de bewoners.
 • Uitgebreide Nazorg: Na de installatie bieden we uitgebreide ondersteuning en onderhoudsdiensten om de optimale werking van uw systeem te garanderen.

We werken nauw samen met Burgerhout, een toonaangevende leverancier van innovatieve CLV-systemen, om u de beste en meest betrouwbare oplossingen te bieden.

Is uw complex toe aan vernieuwing?

Vraagt u zich af of het CLV-systeem in uw appartementencomplex aan vernieuwing toe is? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis inspectie en advies op maat. Onze experts helpen u graag bij het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van uw verwarmingssysteem.

Kies voor Energietechniek Emmen en investeer in een veilige, efficiënte en toekomstbestendige verwarmingsoplossing voor uw appartementencomplex.